Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att dela sin kudde

Det var ett vågspel
när jag lät mina fingrar finna vägen
genom huden,

spända ansiktsdrag fann sitt lugn,

och brösten kunde mötas utan efterspel.

Vibrationer som gav födelse åt ett annat liv,
när blickar blev hemlösa och konsekvensen
lämnades åt sitt öde.

En pastische av frihet,
ett värmeljus när kalla kårar arla ven,
och fötter som möttes där täcket tog slut.

En balans som störde naturlagarna
och begravde alla medärvda sanningar.
Ett centrum utan gråa förorter.

Kunde kyssa din nakna ryggrad som aldrig tog slut,
måla små hjärtan med fingret,
såg att tiden, tidlöst dog och stannade.

Du fick min ensamma kudde,
som smekte din hud tills
ljuset längre inte kunde synas mellan våra blickar.




Prosa av Max Poisé
Läst 445 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-06-23 18:54



Bookmark and Share


  chrissie
Vissa strofer fastnar mer än andra. Det är väl detta som är tjusningen...att ibland ge alla...och ibland ingen.
"Kunde kyssa don nakna ryggrad som aldrig tog slut".
2016-07-11

  ResenärGenomLivet VIP
I en stund som denna känns längtan långt borta...närhet som värmer det frusna...
2016-07-02

  Stigi Skog
Innerligt och vackert beskriven stund!
2016-06-24

    frun
Att dela sin kudde är också att dela med sig av sitt liv.
Min kudde är ingen handduk,
däremot en sidenfågel.
Den kvittrar.
2016-06-23

  Peter Olausson VIP
Du är bra, det vet jag ju - den här dikten är bland de bästa jag läst av dig. "Ett centrum utan gråa förorter" - ja, här finns ingen gråhet, bara äkta passion, målad med känsliga fingrar på den där nakna ryggraden som aldrig tog slut. Tack för läsningen!
2016-06-23

  Rise Little One
Mysigt att kunna dela sin ensamma kudde med någon på det viset...
2016-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé