Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Önskar det fanns väsentligt fler i världen som kunde inse det som detta flöde förmedlar ... Världen skulle kunna vara så mycket lättare att leva i om det så vore ...


För att kunna njuta de lättsamma ...

... glädjefyllda
stunderna med någon
vi älskar
tycker om
och bryr oss om ...

... behöver vi
kunna känna
att den finns för oss
och att vi vill finnas för den
jämväl
när det är tyngre, mörkare
och mindre glädjerika stunder ...

Det är det 
som skiljer 
älskade vänner
från mer ytliga,
bekanta och andra 
vi i vår omvärld känner ...

Tyvärr väljer
många sina vänner
utifrån den första strofen
och inser inte värdet
av den andra strofens
förmedlade sambands 
mening och innebörd ...

... förrän de själva
redan befinner sig
i den pågående
och eller fullbordade katastrofen ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2016-07-05 06:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Helt riktigt vänner är vänner och bekanta tenderar vara flyktiga
2016-07-06

  Nils-Robert
Ja, man har vänner och man har bekanta. Och de senare kan vara flyktiga
2016-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP