Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
folketsväg.


Imperiets piano.

Imperiets piano har aldrig varit stämd
ett fuskbygge från början av ondska värmd
De besuttna roffar åt sig när konserten är bestämd.

Aldrig något imperium gynnat den som är fattig
överheten för ett spel av falskhet är bara tarvlig
pianisten reser under falskt namn
en svans kommer efter av mördare kåtbockar
röjer i var hamn.

Lögnerna travas på varan
en lögn om frihet att tigga
utanför ICA minsann
en att på konsum köpa brännvin
när vintern är ogynnsam.

De fattiga har blivit fattigare
än när landet stod själv
låt oss lämna lögnernas mörka älv.

Låt oss gå ut i ljuset för att vara oss själv.




Bunden vers av kardman
Läst 251 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-07-05 09:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kardman
kardman