Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nutid.


Ännu råder mörkret.

Sov lilla barn än råder mörkret, några timmar.
Din moder har varit hungrig i två dagar.
Folkhems-faderns tal ekar tomma
Drevet ekar i skogarna hundarna jagar i flock.

Ministern skakar hand med eu dito
de ler mot varan
alla vet att inget händer
bara förhoppningar om en bättre värld
man åker hem efter en bättre middag
betald av dig.

Imperiernas makt havare är sig lika efter tusende år
fattiga kvinnor får olja fötter fäller läkande tår.
Perversiteten växer kylan likaså
Blodiga Birgitta i blodet framtiden spår.

Sov lilla barn än råder mörker i långa dar.





Fri vers av kardman
Läst 472 gånger
Publicerad 2017-11-23 10:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kardman
kardman