Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleken frågade...

Då kärleken frågade
dog du
så rundad av verkligheten
finurligt fångad av
ett glasansiktes frågande tillvaro

då kärleken frågade
begravdes du
in i en värld av fruktad timiditet
och du svor ditt namn in i helvetet

rengjord under vattenfallets sköljande brus ser du kärleken blott på avstånd

så när kärleken frågade
försvann du
in i en värld av floskler och
du försurnade i brunnen av intet

längtan var en dygd
en sur oas av brända ådror

det skulle kunna vara så enkelt
så ljust och befriande

men när kärleken frågade
försvann du från ljuset.




Prosa av Max Poisé
Läst 399 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2016-07-06 20:52



Bookmark and Share


  Rise Little One
"men när kärleken frågade
försvann du från ljuset"

och sedan kom du tillbaka
med många andra ledtrådar
2016-10-01

    Ingrid11
mm inte redo så kan det va
2016-08-18

  ResenärGenomLivet VIP
Så är det nog när rädslan får råda...
2016-07-09

    Jane S VIP
Tycker den här har något annorlunda än dina tidigare texter. Inte lika bombastisk lite mer lågmäld. Ibland blir bilderna skruvade och absurdistiska( vad menar han nu) som i raderna "så rundad av verkligheten...ett glasansiktes frågande tillvaro " Det är inte svårt att förstå vad du menar med det iof. Det är bara att dina bilder är lite annorlunda och tillspetsade, som att du ibland talar ett annat språk.
2016-07-07

  Yrre VIP
tycker om denna text! visar andra sidor av kärlek.
2016-07-07

  Angel of love
Berörande fin text.
2016-07-07

  Rise Little One
Det kan bero på tidigare erfarenhet som gör att man fegar ur ;)
2016-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé