Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett dammkorn i gravitationen

På tåg genom en natt
med ljusa skrattrynkor vid horisonten.

Mellan skuggorna
glänser en sjö av ögonblick
spänd som ett glastak mellan trädstammarna.
Och min kropp är ett dammkorn
i gravitationen. Dunkar av hjärtslag och tågsång.

Natten sänker sitt leende ner i mossor och dikeskanter.
Jag möter mitt eget ansikte i tågets fönster.




Fri vers (Fri form) av Mellanakt
Läst 295 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-07-09 10:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En sån dikt som man vill läsa om och om igen. Bokmärker!
2016-07-09

    ej medlem längre
mycket fint alster tycker jag! vackert
2016-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Mellanakt
Mellanakt