Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiramisu

Jag äter luften i april som tiramisu.

Ett solvarmt lager torrt och frasigt fjolårsgräs
skiktat med fukt och förmultnande löv från skogarnas gölar.
Jag smakar vårens efterrätt, en tyst och långsam promenad.

Fågelsången faller som strössel över mina axlar.
Och koltrastens melodi är ringlande kolasås.
Husen som glesa fräknar strödda över landskapet.

Utan skydd flagar mina tankar
från tunna björkstammar.
Söta, bittra och opassande.





Fri vers (Fri form) av Mellanakt
Läst 210 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-04-07 20:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mellanakt
Mellanakt