Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HEJ PÅ DEJ MIN GAMLA SKUGGA



Skuggan min kamrat på färden
ständigt följer du min väg

antingen om solen lyser
eller under lyktans sken

Stundom händer det du kilar
före mig och visar väg

Och det händer att du sviker
lämnar mig nån mulen dag

men jag vet dock ganska säkert
åter snart så följs vi åt


© Palett




Fri vers av Palett
Läst 648 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2016-07-16 17:19



Bookmark and Share


  aol
Ja skuggan följer oss från vaggan till graven där alla skuggor blir exakt lika långa.
2017-02-04

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om allas vår skugga!
2016-09-13

  Lindha W Gustavsson
Så är det - en ständig följeslagare - som du så finurligt fångat i bra ordval. tummen upp!
2016-07-26

  i af apa
: )
2016-07-20

  Bo Himmelsbåge
Häftig skuggbild!

Kul dikt om vår trogne följeslagare,
skuggan, som följer oss livet ut,
utom då ljuskällan stundom sviktar.
2016-07-19

  ResenärGenomLivet VIP
Trevlig dikt som lockar fram ett leende...:-)))
2016-07-16

    ej medlem längre
Fin iakttagelse och bild!
2016-07-16

  Larz Gustafsson VIP
"Hallå, ansikte i spegeln. Det var längesen." (Eldkvarn)
2016-07-16

  Bengt H VIP
Kul med så självklara texter. Ändå ett starkt bakomliggande tema.
2016-07-16

  Kattfot
Vilken finurlig och rolig dikt om skuggan och vilken häftig bild!
2016-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Palett
Palett