Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du säger allt

Jag har en vän som säger allt.

Det börjar med små ord som rullar fram som elaka åskmoln du bara vill schasa bort. Sedan kommer de irriterande farsotsinsupna okvädningsorden som bara ligger så härligt i munnen. Efter ett tag kaskader av infall, så glada och pillemariska att jag måste gripa efter andan. Så till sist ändas symfonin av ett vettlöst utfall där ingen kan ligga lågt utan allt bara flyger runt.

När min vän har gått så tar jag och lägger mig på min säng och suckar. Vem behöver media och omvärld när man har en vän som förmedlar precis allting. En vän som säger allt.




Prosa (Fabel/Saga) av Bengt H VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-07-16 17:41



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Känner igen mig så väl, en sådan vän vill jag vara och får vara också, då är det skönt att ha en förstående omgivning som bara tröttnar 'ibland', eller visar det bara ibland i alla fall. Skönt att du skriver en text om hur livet är för en som gärna tar emot och fortfarande vill kalla den för vän. Vänner är det nog ont om annars, såväl i texter som i verkligheten. Precis som musik, kan en text ibland tala till läsaren, även om den som skrivit haft något eget i sitt sinne.
2016-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Bengt H
Bengt H VIP