Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(egen bild juli 2013)


Somrande

 

Rosende ros seende rosende rosande ros

Doftande doft ande andas din doft av ros

Grönskande grön ande bläddrande i vind

Vågande havsytan njuta livsberikande sol

glittrande dansande sig vätande i vatten

 

Droppande fuktande svalkande regnande

Får då så värmande välkomnande leende

Lenande näringsgivande rekreerande regn

Skuggande mulnande lindrande vita moln

formande fantasieggande mönster i skyn

 

Böljande växande lapptäckande fält av säd

Blånande berg som fin fond vid horisonten

Kvittrande fåglar fylla luften av skönsångande

matande skyddande ungarna gömda i vassen

Lekande skrattande plaskande höres barnen

 

I sommarens mitt min och din skönsta årstiden

Fladdrande rullgardiner i de vidöppna fönstren

förmår ej mörka natten då vi sträva till sovande

Men det är ändå förtjusande med detta ljuset

Morgon givande så ett solstrålande uppvaknande

 

 

 

Eva Akinvall 26/7 2016




Bunden vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 503 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-07-26 15:24



Bookmark and Share


  limerick
Så skimrande skönt och somrigt!
2016-07-28

    ej medlem längre
Visst älskar man dessa ljusa sommarnätter, alltför kort varar denna tid bara! Fin bild på det solglittrande vattnet, och mycket andra upplevelser av sommaren du fått med här!
Vackert diktat och njutbart att läsa!
2016-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)