Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ångersånger V - Ordlöst förlöst



Jag kunde inte sjunga mer -
jag föll i egen lunga ner
och föll
och föll
att falla,
och ser, fastän män inte ser,
hur trohetstungan överger
där mollen syns uppsvalla.

Och läppar som jag länge kysst
de slöt sig oförtrutet tyst
kring dikter icke skrivna,
och ord som gjorde lyckan nyss
de samlades i jordabyss
vanmäktigt övergivna.

Men ännu är jag samma man
som mycket vill, men inget kan
i dryckelsens kantina,
för kärlek sann är föga sann
och allt ditt höga öga fann
bestal du, Katarina.

Man kanske borde stänga sig
att hängas ned, och stränga mig
med metalakustiken,
och runga i en tungsint ton
med unga mäns massbataljon
i marsch mot nylyriken.













Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-07-26 18:39



Bookmark and Share


  dialektpoeten
Mycket bra. Du har en egen stil och ett stort ordförråd. Fortsätt!
2016-08-10

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Så suveränt...!
Tack
2016-07-29

  Jaramald VIP
Du har din egen lyrik som är mycket trevlig att läsa. Bara att fortsätta!
Jag hänger snart på!
2016-07-28

    ej medlem längre
Besvikelsens ord när livet inte blir som man tänkt...
Känns som att du börjar bli säker med pennan och funnit din egen stil!
Bra!
2016-07-26
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP