Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

så ska vi älska i gryningen

tankens stenar slipas
på tidens vita stränder
stjärnornas toner
når dina örons
snäckor
ur havets blanka
vågor
föds en sidenhyad
gudinna
redo att älska
med dig i
gryningens
brandgula ljus

hon kysser dig
med mjuka läppar
på varenda skrymsle
av din hud
hon älskar dina ögon
som är svarta
likt öknens natt
hon smeker dina kinder
med sin andedräkt
det är en gryningsstund
av drömmar
men jag lovar
att jag stannar kvar
även då dagsljuset
klätt av natten
dess kappa




Fri vers av Jess81
Läst 989 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2006-05-10 08:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Herre Gud, vilken mästerstycke!!!!

RESPEKT


Bokmärks
2012-05-09

  Madjori
Precis så ska gryningskärlek vara...en helt underbar text som jag ger dig en stående ovation för..
2007-03-05

  Lady_A
och jag faller fullkomligt för de sista raderna

"men jag lovar
att jag stannar kvar
även då dagsljuset
klätt av natten
dess kappa"

En verklighet jag suktar efter...
2006-12-07

  Mikael Lövkvist
Underbar dikt. Tusen tack för att du delar med av dina fantastiskt levande dikter!
Mikael
2006-09-10

  Nichlas
Tycker du skriver så otroligt fint :) Dina ord berör. Kramar
2006-06-05

  Dilsewat
Så fin rytm i det hela, varje ord är precis på sin plats och bilderna som skapas, drömaktigt änglavita!
2006-05-22

    KryZtof
Oerhört vackert.
2006-05-17

   
Mycket vackert!
2006-05-15

  Arte
den här var otroligt vacker, väldigt fin ,lite av en favvis ;)
2006-05-15

  Semir
marina,

"hon älskar dina ögon
som är svarta
likt öknens natt
hon smeker dina kinder
med sin andedräkt"

det bara lyser POESI om det .. ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh:D så bra!
2006-05-10

  hawkeye
Ljuvlig....
2006-05-10

    Aliah
Fantastiskt vacker dikt!
2006-05-10

  Rune Thorsell
Hej Marina!

En underbar dikt! Så ljust och vackert alltigenom! Afrodite stiger upp ur havets skum och öppnar sin famn. Jag tror att den är lika varm och välkomnande för både män och kvinnor.

Solen klär av nattens kappa. Jag tycker mig höra slutet på Schönbergs "Gurrelieder" - solen återvänder. Härligt Marina!

Kram! Rune T.
2006-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Jess81