Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

narcissos spegelbild

mina händer kliar lika utorkade som min humor
stoppar pekfingrarna i mina mungipor
och hånler mot min spegelbild

ögon stirrar stumt tillbaka

*

han satt förtrollad
fastnaglad vid vattenspegeln
bunden av ögon

fastnaglad av egenkärlek
långt bortom all självkriticism
var källan hans fängelse

stirrande ned i källans svarta spegelbild
tynade kroppen sakta bort inför hans ögon

total tom tystnad
ekar nu vid skogens källa
narcissos är död









Bunden vers (Haiku) av Hans w-art Westlund VIP
Läst 725 gånger
Publicerad 2004-09-20 23:41



Bookmark and Share


  Jenny*
och bra beskrivet.
2004-09-24

  Martin VIP
inte uttorkad, bara hälsosamt torr i denna litterära parafras. Som i så många andra av dina texter döjer ytan ytterligare ett antal lager som i en saftig rödlök. Det ovanliga inslaget i denna vällagade rätt är en nypa muskot? Uttorkade händer kliar! Spännande! Du skriver så fantastiskt målande och tankeväckande! Ordet ändstation klingar vackert men kanske ska bytas ut i denna text för tydligheten. Slutstation, för tydligt? Den känns som den sticker ut i alla fall, den raden.
2004-09-22

    Nomiz
....grymt bra
2004-09-22

  Apetass
enkelt, personligt och välformulerat utan en massa onödigt bråte.
2004-09-21

    Agneta VIP

2004-09-21

  Anette Blomberg
yes. Den vinner mycket när slutklämmen däckar läsaren. Den ger mycket mer intensitet genom detta abrupta och definitiva. Non pardon! Du kanske ska lägga ut båda varianterna så får fler avgöra...
2004-09-21

  Anette Blomberg
Denna eviga egokamp har du belyst ur ett annolunda perspektiv. Narcissus som den evige plågoanden för att hindra självet. Fast jag tycker du skulle behållt samma genus rakt igenom. Varför övergå till honom, när det är du själv (mig) i första raderna. Blir starkare om detta fortlöper i hela texten. Titeln och spegelbilden hänvisar ju klart och tydligt till ursprungskällan ändå. Hoppas du gillar konstruktiv kritik. Även om något är mycket bra vill jag gärna poängtera eget intryck. Yrkesskada kanske...
2004-09-21

  Roger VIP
Narcism ur det egna perspektivet, får gåshud av den här texten...
2004-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Hans w-art Westlund
Hans w-art Westlund VIP