Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min vackra lilla hemstad

Min lilla hemstad är vacker
parken i centrum blomstrar
så färgstarkt sommartid
fontänens vatten porlar
i mjuka toner runt skulptur
där kan man sitta på parkbänkar
lyssna på stadsorl kvittersång
och på älven som flyter förbi
vandra till den ljuva småbåtshamnen
som ligger ett stenkast ifrån
där blåser Vänerns friska vindar
seglen rör sig som i dans
frihetskänslor får man där
den lilla fyren på udden
vägleder båtarna och lyser upp
då mörkrets mantel sveper om
min lilla hemstad är vacker
inte bara när det blomstrar
den visar upp olika fina ansikten
på hösten vintern våren också
men som på de flesta platser
så är sommaren ljuvligast!





mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-08-11 10:52



Bookmark and Share


  M M Mannheim VIP
En uppdelad bild av en bild av en svensk sommarstad. En bild där färgen tyvärr håller på att krackelera. Samtidigt är din text en viktig text att hålla fast vid så bilden inte förstörs av främmande intryck!
2016-08-11
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP