Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tolv små dikter ur hjärtat

Skriver några dikter
det jag vill ska stå
om du känner för att läsa
varsågod smaka på!

Rosor äro rosa
en del blommor blå
smultron är röda
kan trä dem på strå

Hösten är kylig
vintern känns lång
botom horosonten
hörs fåglars sång

Livet bär på färger
livet bär på sorg
plockar de ljusa
lägger i min korg

Glada dagar komma
glada dagar går
evig blir min lycka
då jag himlen når

Nyanserna de speglar
det man inom bär
avslöjar och visar
den person man är

Livet rullar som bilen
men äger inga hjul
en sak gemensamt
kan innehålla strul

Fångar fina stunder
så mycket som går
livets sekunder tickar
aldrig stilla står

Ibland lyser solen
värmer min hud
älskar att lyssna
på vågornas ljud

Vandra i skogen
stanna vid en sjö
titta på grönskan
som vuxit ur frö

Se ljuset på vattnet
njuta dess glans
dricka av livet
ta mig en dans

Nu så är jag färdig
tolv dikter det blev
glöm ej bort att älska
glöm ej bort och lev!





mare





Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-08-14 11:33



Bookmark and Share


  limerick
Härligt med ett dussin
av poetiska russin!
2016-08-14

  Millner VIP
Enkla och snygga
2016-08-14
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP