Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt barndomsland Sverige

Sverige mitt barndomsland
jag höjer rösten för dig
nationalsången ska höras
högt ska sjungas utav mig
din flagga med gula korset
är evigt får ej suddas ut
om nån försöker att göra
kommer de få veta hut

Sverige mitt barndomsland
jag saknar mycket från förr
och ibland går jag tillbaka
öppnar minnenas tysta dörr
där ser jag lyckliga gatan
hör skratt från barn och folk
stänger och ser förändringen
nu är bägaren full i smolk

Sverige mitt barndomsland
jag kämpar för dig står rak
är så trött och arg på politiker
de borde få en spark där bak
de förstör och smular sönder
din trygghet säkerhet och frid
är så elaka grymma och onda
fyller dig med våld och strid

Sverige mitt barndomsland
folkets ilska växer allt mer
för de hör förstår problemen
ser hur välfärden faller ner
det sjuder det kokar bubblar
fler och fler eskalerar nu ut:
vi har fått nog av det som pågår
vi vill att helvetet tar slut





mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-08-22 10:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP