Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Saltvatten - Suolavettä


Jag törstar efter dina ord
men din röst är som salt
och orden du talar
är salt vatten

Janoan sanojasi
mutta äänesi on kuin suolaa
ja sanat joita sanot
ovat suolaista vettä




Fri vers av Anoo Niskanen VIP
Läst 671 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2016-08-27 07:47



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Smärtsamt fint
2016-09-03

  Karina"Kia"
Vackert och en bitter smak av salt!
2016-09-02

    Lena Söderkvist VIP
Jag kan inte finska, men testade att läsa de finska raderna högt för mig själv. Det lät vackert, kanske inte rösten men väl orden.
2016-08-31

  ULJO
Snyggt skrivet
2016-08-29

  Anoo Niskanen VIP
Ändrade ändå... Tack, Minkki!
2016-08-28

  Anoo Niskanen VIP
Ett stort tack för er respons!

Jag har provat olika varianter på den finska versionen och förstår att ordvalet "on" kan kännas lite fel, men väljer att behålla den såhär för rytmens skull.
2016-08-28

  Mattias Alveteg (Lavtege)
målande! Känner mig som en ordnöd, men blir oproportionerligt förtjust av särskrivningen salt vatten, som ger en mer passande känsla i dikten (tycker jag) än "saltvatten" trots att betydelsen är nästan exakt densamma. Snyggt
2016-08-27

  Feminaz
Vilken skatt att få läsa detta på både svenska och finska!
2016-08-27

  Minkki VIP
Stark sälta i detta, en fin bild (också bilden som illustrerar)
om finskan - kunde Du tänka Dig att stryka 'on' om Du inte vill ha (sanat) ovat?
2016-08-27

  Petter Wingren
Enkel bild, en mental ikon, som inte sluter sig i en självklar tolkning.
2016-08-27

  cilax VIP
det lilla ordet "men"... Snyggt
2016-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Anoo Niskanen
Anoo Niskanen VIP

Mina favoriter
de ryms i tystnaden
Rotlös