Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ghazal XV


du hade timglasformade
ögon, vad mer? jag minns inte


högspänningsledningen  pressbyrån  icabutiken
sprickor som skjuter i zick-zack ut genom luften


en utriven boksida blåser in mellan två hus
jag minns jag har bott i dem båda två

kärlväggar     syresättning
sammanväxta varelser knuffas, skriker, rusar iväg


broar sträcks i vinden
mellan de sovande     likt villkor


som att skölja ur ett intorkat bläckhorn
eller som en blinkning


pekar: där är kyrkmuren
jag brukade pressa upp dig mot


drar på orden     en sval utandning
sätter sig på ditt namn och dina kläder


bred, nästan massiv, flyter älven fram
ur springorna


i åratal innan du föddes:
hjärtslag i tidvattnet


lyfter ömt ditt ansikte åt sidan
petar förstrött i det oförställda ljuset


en springbrunn vrålar av tung trafik
runtom tätnar viadukterna     kalla, stillastående namn


vattenstämpeln ringlar ut över skjortbröstet
slår sig ut på andra sidan




Bunden vers (Annat versmått) av Tomas Söderlund
Läst 290 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-08-31 13:56



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Spännande att föreställa sig sådana ögon!?! Somliga element tycks mig konkret bekanta - återanvända? - såsom springbrunnens trafik och kyrkmuren. Dramatiska infall och vana handhavanden blandas skönt med vidsyntare broar...
2016-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund