Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ghazal XVI


de avlyser skallgången vi anslöt oss till
hemma tar vi ner plåtburken med digestive


det skälver i träden, en flock med skränande kajor
förstenas till skrivtecken


först när vi kommer hem
inser vi vilka som gick     att det inte var vi


jag sneglar på den dammiga kofferten
den spänner upp öronen, krafsar


du sa att vi skulle ses under nödutgångslampan
om vi råkade tappa bort varandra: musiken stiger, sjunker, stiger


du har rest bort över helgen, jag läser ut
alla olästa böcker i din hylla


allt utstår den, allt ska den förlåta
utskurna träkolshjärtans mumlande sot & blod


okända kuststräckor reser
i mig i drömmen, prövar broarnas svikt


klocklika rörelser skyfflar över torget. det är för mörkt
att se in i gränderna


övergångsställena glänser
vita arméer


du hämtar vatten med vedkorgen, den måste bli ren nu
vi kan dricka gårdagens vatten


horisontlösheten     lukterna begär större plats 
fasader     fönster tänds upp och slocknar


det tunga navet. det vrids
bara delar av ett varv     förblir -




Fri vers (Fri form) av Tomas Söderlund
Läst 243 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-09-01 12:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Många pronomen - särskilt de många vi - som vanligen mest inskränker sig till ett enstaka jag, du eller Du i ghazalen. Går att åtgärda.
2016-09-01

  Larz Gustafsson VIP
Och det uttalas "DAJDJESTIVE".
2016-09-01

  Nanna X
Ganska fri användning av ghazalformen va, som jag ett par gånger försökt mig på? Men vackert resultat!
2016-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund