Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstbetraktelse


På grenens yttersta spets
hänger höstens sista löv

som en påminnelse om livets lövtunna stunder
de sista skälvande sekunderna
innan fästet släpper,

och reser mot
på markens frostmatta
i väntan

att en ännu okänd vind ska lyfta
det regntyngda lövet över stängsel
av taggtråd

ut mot de öppna fälten.









Fri vers av _Mian_
Läst 350 gånger
Publicerad 2004-09-22 00:10



Bookmark and Share


    Barbro. Norberg-Rönnlund
skön att läsa & ger fina bilder. Jag tycker dock att tredje versen
hackar lite med ordet och.....samt att sista raden inte stämmer riktigt,
det heter väl; de öppna fälten eller det öppna fältet ?! Kram/petmaja.
2004-09-22

  Roger VIP
På något sätt skapar du en känsla av en haiku med dina ord. Stramt och rent och mycket koncentrerat!
2004-09-22
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_