Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ögonkol & spår av grönt


luften är keramisk

det är en varm dag

som bär en liten återstod av innehåll

 

jag står med dej och beundrar 

en nubisk sminkpalett i en monter

ett skört, bestående lerfat

med spår av mångtusenårigt grönt

 

du skrattar till med ett flyktande ögonkast

jag kisar, igenom

bortom

under skimret




Fri vers (Fri form) av Tomas Söderlund
Läst 239 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-09-12 21:35



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Stilfullt kännbara adjektiv här : keramisk, nubisk, flyktande [nåväl, adverb]

och kontrasten hos "skört, bestående"!!

...som dessutom blandar sig skönt med simplare adjektiv : varm, liten, mångtusenårigt [som räddas av grönt].
2016-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund