Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
https://open.spotify.com/track/1CsMuJeMzRqNgS7G0fo1Gv


Neftys vädjan

 

räck mig vattenkruset

och din spegel av blankpolerad brons

 

tretton månar har lyst samtidigt

över det här landskapet

nu slocknar de nästintill i takt

 

stryk en fukt mot klipporna,

bind ljuset

i speglingar och återsken

kasta det fram och åter

spotta dadelkärnor

se dem gro

 

fåglarna ropar

ur tamarisker, vassruggar och torn

knyt deras ekon i ditt hår

lägg dem under ögonlocken

skåra dem under dina fötter

 

en gränslöshet

ligger spridd över landet

samla tomheten

hålen i en vit flöjt

låt den förseglas




Fri vers (Fri form) av Tomas Söderlund
Läst 245 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-09-13 16:58



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Gillar hur du eller Nefty försöker binda ihop evigheterna - starkast i "knyt deras ekon i ditt hår"!! De tretton månarna gäckar skönt min fantasi...
2016-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund