Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid en vik

 

gråkrossat blått
planlöst kullrat rosa
en tesked rött mellan granarna

kilsvallet bakom en
vanlig and
och dyningar runt en nylandad
annan and

ned mot det växande locket
av ivriga vingpar och strupar fulla av rop
spänner transträcken in i täta led

som att lyfta en mörk harpa
ur ett dammigt fodral
som att fingrar får fatt i sina toner

en till sked rött mellan granarna
en  till, en till
och kölden tar sjön och världen.




Fri vers (Fri form) av Tomas Söderlund
Läst 206 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-09-23 08:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Berörs av stämningen i din dikt. Starkt och vackert.
2016-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund