Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som om tiden aldrig gått


Vi brukar prata ibland
gubben å ja
två själar
i gemenskap

han berättar om sin ungdom
och jag om min
som är nu
fast märkligt lika

då som nu
fans det hot
hot mot hans trygghet
som mot min nu

det var de där andra
som hotade
förstörde
skapade kaos

medan han
alla hans vänner
och bekanta
stod för det goda

precis som nu
då de andra
hotar nationen
försöker ta över

flyktingarna
och de med fel religion
fel sexuella lustar
och hudfärg

så farfar som var medveten
stödde de som liksom han
var medvetna
men aldrig nazisterna

sån är jag med
som farfar
medveten
stöder de medvetna

fast sa farfar och log
visst höll vi med
när Tyskland bytte väg
bekämpade de andra

men det var svårt
kunna öppet stödja
det goda
för många var emot

precis som jag
tänkte jag
Jimmie och SD
har ju rätt

men så många är emot
det riktiga
men tack och lov
får de röster

ingen ska väl tro
på sagorna om Järnrör
hot och våld
rasbiologi

då ler farfar
nej så tänkte vi med
det de anklade Hitler för
var knappast möjligt

och var det det
så varför inte
om det gynnade säkerheten
gav oss skydd

visst med facit i hand
var de dumma
gjorde fel
skapade kaos

men vi var oskyldiga
gjorde ju inget
precis som idag
görs inget

det bara sker
och bevisar
bara en sak
en enda sak

det vi vill
är en sak
men det vi skapar
blir något annat

en det är de andras fel
de som har fel tro
fel hudfärg
inget land

de dumma djävlarna




Fri vers av farfar och jag
Läst 211 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-09-19 10:20



Bookmark and Share


  WyS VIP
Bravo, sant!
2016-10-02

  Marita Ohlquist VIP
Stark text som stimulerar tanke och känsla!
Bra skrivet.
2016-09-19
  > Nästa text
< Föregående

farfar och jag