Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att inte våga föstå


Det börjar lite försiktigt
någon hängiven sin lära
sin tro
sitt fega val
sprider uppfattningen

om dem som enligt läran
felar

sen gör propagandan
som allt
alltid gör
eskalerar

så budskapet blir en uppmaning
som blir till verklighet
för andra

straffa syndarna

sen är vi där

folk stöts bort
mobbas
misshandlas
samt givetvis dödas

är du en sån
med en övertygelse
med innebörden att den som inte följer den
är syndare

är du en sån
som ivrigt sprider den uppfattningen

då påstår jag helt fräckt

att du är skyldig

till mord
anstiftan till mord

din rädda djävel




Fri vers av farfar och jag
Läst 190 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-09-20 07:57



Bookmark and Share


  Minkki VIP
salt
2016-09-25
  > Nästa text
< Föregående

farfar och jag