Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läste Loberg, Ricœur och Rodin


Jag var strängt upptagen

med att missa allt, gud jag vet
inte vad, där vid köksbordet.

En geolog, en filosof och en
skulptör var mitt sällskap.
två av dem hade redan gått
över floden, den tredje brydde
jag mig ej att kolla upp.
inte sällan numer tar jag fram
deras böcker och letar efter
de där metaforerna som blir till
tvärs genom läsningen, skuggans
vittringstransport, eller allas
metamorfosbegär, kanske den eviga
vårens värmegradient men plötsligt
blir det en verklig text.

Höstens orogenes av löv
för det som snart skall
avklädas väcker
voyeurens stillade begär
brått

inför livets cykliska korthet
en meditation som stillar
väntans frukt faller som gasbubblor
av glädjeskratt

när röken stiger från den där
obligatoriska cigaretten




Fri vers (Fri form) av Ulf D VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-09-21 21:35



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Liksom mellanrummen blir till en varp, där dina meningar flätas in, och de egna tolkningarna slårsamman väven bygger en matta av inre reaktionsmönster som tangerar textens innehåll! Flöde!
2016-10-19

  i af apa
i en välkänd
okänd värld

"inför livets cykliska korthet
en meditation som stillar
väntans frukt faller som gasbubblor
av gläjeskratt"

fångar livets & textens tillvaro på nåt sätt rätt väl...
2016-09-22

    samole
fin väv av ute och inne och i
2016-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Ulf D
Ulf D VIP