Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinden viskade


En näckrosblomma hade sett sin tid,
på ytan låg blombladen och flöt.
Det såg vackert ut, gav en känsla av frid.
Lugnande och stort, jag tror jag njöt.

Och sjöfåglarna sjöng sina sånger,
som rop, som något de berätta.
Lommen flög över tjärnen flera gånger
och vildmarkskänslan blev den rätta.

Solen bröt igenom molnen ibland,
såg ner på droppar av regn som föll.
Och livet sträckte mig sin hand
och jag tog den ömt så att den höll.

Det är september nu, ja det är höst
och luften känns klarare än förr.
Regnet gav sig och blev tystnadens röst
och visdom, och en möjlighetens dörr.

Ute i tjärnen en vindil piskade,
det glittrade och ringar spred sig.
Lev för friheten vinden viskade
och ytan krusade sig för mig.




Bunden vers (Rim) av Thomas Widemark
Läst 572 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2016-09-30 21:00



Bookmark and Share


  Virvelvind
Jag ser framför mig hur du står där med ditt kast/metspö och njuter av stillhet och vacker natur!
2016-12-18

    Sefarge VIP
Vildmarks romantik
Känslofyllt mästerligt
Skriftat.
:)

2016-12-14

  Solstrale VIP
Underbart! Lysande! :)
2016-12-13

  Linda CH VIP
Vilken underbar dikt! Helt i min smak.
2016-11-03

    ej medlem längre
Mycket stämningsfullt!
2016-10-25

  annatheresia
Verkligt vackert!
2016-10-02

  ResenärGenomLivet VIP
Skönt lugn i din fina naturlyrik...
2016-10-02

  Den lilla tänkande
Såna här texter blir ofta lätt lite flummiga att läsa, men det här var väldigt vackert. Läste till bra musik :)
2016-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Thomas Widemark
Thomas Widemark