Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När tiden äntligen förstår att vi finns

du vet
att vattnet bara rinner nedför
och ändå står vi så högt vi kan komma
och vätan rinner nedför våra kroppar

så sent att månen lämnat in
och så tidigt att solen fortfarande gäspar

fotspåren är ensamt krystande och ensligheten en
enda lång vandring genom ökenlandskap

tänk hur enkelt det borde vara
att vi kunde hålla varandras hjärtan i gemenskap
i alla parallella Universum som existerar
och ändå så existerar vi inte i denna värld

vi är ju motviktens enda anledning att finnas
och ekvationens sorglösa summa i all oändlighet
och just där min fina

ser du hur resultatet av det som kunde finnas
sakta utveckla sig till den vackraste av fän

älskar minnet av dig

älskar att du finns någonstans

älskar att du ( kanske ) vet

att jag ( kanske ) finns

även när tiden inte riktigt förstått sanningen.




Prosa av Max Poisé
Läst 449 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-10-04 18:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ord som flyter länge innanför huden, som bränner länge utanför den skrivna duken!
2018-09-06

  Emme VIP
Underbara och vackra rader
2016-10-13

  aol
Så positivt och djupt berörande skaldat här
2016-10-05

  LenaJohansson VIP
Tycker om att läsa denna fina dikt!
Väl skriven.
2016-10-05

  DominiQueen
Andlös, Du berör som få, vilken författare Du är... Mäktigt att läsa..

Tack.
DominiQue
2016-10-04

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, det borde vara enkelt, men man får inte ge upp hoppet...positiv avslutning på dikten...
2016-10-04

  Rise Little One
Vet inte vad det var för orsak men det känns ändå härligt på ett sätt speciellt i slutet
"älskar minnet av dig

älskar att du finns någonstans

älskar att du ( kanske ) vet

att jag ( kanske ) finns

även när tiden inte riktigt förstått sanningen"

2016-10-04

    ej medlem längre
Snyggt!
2016-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé