Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
betraktelse av sängar i konstant rörelse i Bonniers konsthall


lättsinniga sängar

Två sängar i konstant rörelse i ett stort rum

sängarna letar efter varandra

två sängar med hjul

söker passagerare i det enorma sovrummet

rummet är grått

sängarna vita med stålgaller på sidorna

kanske väntar de på en människa som ska ta rast

eller

en paus

någon resenär kan stanna upp en stund

välja att vila i den pågående resan

resa utan slut

konstnärens syfte var inte uttalat

men sängarnas irrande runt  i rummet

liknade människornas irrande utanför

ständigt på väg men sökande efter vila

stressen att inte hinna vila skulle mildras en aning

 sängarna rörde sig i snirklar runt rummet

det finns ingen hållplats

 

 

 




Fri vers (Fri form) av L.byström
Läst 460 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-10-09 22:29



Bookmark and Share


  Arowana
De sängarna hade jag velat se! Vilket intryck de fick på mig genom din text. Två ensamma sängar, det är fantastiskt tragiskt.
2016-10-12
  > Nästa text
< Föregående

L.byström
L.byström