Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
löften.


Var är landet.

Var är landet som utlovades
drypande av honung
beklätt med guld
ondskan sovandes.


Jag är bered att korsa oceaner
jobba hårt byta seder och vaner
kyssa det nya landets faner
söka en kärlek jag aldrig fick.


Från fattigdom och ensamhet
och ständig döds fruktan och ånger
i sömnen gråten klagans sånger.

Bort självgodhet egoism
psykopater fascism.

Var är landet???
.




Bunden vers av kardman
Läst 266 gånger
Publicerad 2016-10-10 20:17



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Landet som flyter av mjölk och honung, det utlovade landet, var och är Israel.
Men det finns även ett himmelskt löftesland för den kristne.

Jag hyser inga illusioner om dagens samhällssystem - även om jag anser att socialismen är en betydligt mer förnuftig lösning än kapitalismen.
2016-10-10
  > Nästa text
< Föregående

kardman
kardman