Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För att se bilden tydligare besök gärna bit.ly/2d1xPw5 eller öppna bilden i ny flik.


Droger

Vissa vill få på drogindustrin stopp
Men jag vill ha rätten till min egen kropp

Alkohol och tobak, det är ofarligt du vet
Och alla medicinska preparat i sin helighet

Substanser, hit och dit
Knarkar kaffe med en extra sockerbit

Hur dubbelmoralisk får man vara?
Hur blind, kan du svara?

Statistik och vetenskap lyssnar många på
Men så fort det gäller droger blir skaran få

Hen i missbruk förtjänar att bli hjälpt
Inte att av samhället bli dömd & stjälpt

Om olagligt vore lagligt
Skulle det inte vara lika farligt

Man kunde kontrollera och reglera
Veta vad man fick i sig, slippa snea

Priserna skulle sjunka ner
Drogkriminaliteten skulle inte finnas mer

Du må misstycka, eller ej
Men jag vill bara ha rätten
till mig.




Bunden vers (Rim) av synestesi
Läst 951 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-10-16 23:19



Bookmark and Share


  Marianne Räf
"Om olagligt vore lagligt
Skulle det inte vara lika farligt"

Håller fullständigt med ! Så
har jag tänkt i 50 år. Men,
har inte pundat på drygt ett
decennium. Å, mår bra av det!
Men köper inte att sluta bruka
kaffe å cigaretter; dessa är mig
alltför kära ! Hej, hej !!
2016-10-16
  > Nästa text
< Föregående

synestesi