Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Zum zum

Vad är detta? En blomma. Mums svälj. Ah. Bäst att ta lite på benen också. Så susar jag vidare i den oändliga djungeln.

Där åker Bosse. Zum zum. Vackert väder idag. Ja, eller hur. Det är pollen i överflöd. För mig. För dig. För alla.

Knappt hade de kommit hem förrän åskan mullrade. De kröp ner i boet och stannade där, berättade sagor för varandra och hade en riktig mysstund. Bröderna Zimm hade speciellt mycket att förtälja om när och fjärran.

Jag sa att i landet Zom finns en blomma där pollenet aldrig tar slut. Nähä, sa Bosse. Joho, sa jag, det är säkert. Det kan inte vara sant, sa Bosse. Tro inte på det då, sa jag och jag visste att det var sant. För jag hade nämligen varit där. Så det så.




Prosa (Fabel/Saga) av Bengt H VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-10-26 16:00



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Härligt förmedlat!
2016-11-02

    monique elenius
Härlig gemenskap mellan humlor. Enkelt och samtidigt som en saga om paradiset för dom där pollenet aldrig tar slut från den mystiska blomman.
2016-10-31

  lodjuret/seglare VIP
Känns inte alls som 'Gäckande skuggan', men blommar gör det, i asfalten.
2016-10-26

  Mr_Solstråle
Vill också åka till landet Zom =)
2016-10-26

  Solstrale VIP
Du är så otroligt finurlig! :) verkligen glädje känns över din skrivlycka, din fantasifullhet är härlig att ta del av! Tack!
2016-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Bengt H
Bengt H VIP