Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min barndoms land


När vildgässen sträcker sydpå
tar den stora plåtfågeln mig norröver
mot staden där jag föddes.
Vi färdas över vita mjuka moln
mot platsen där allting började.
Där väntar en liten Ekenskis
på morfars trygga hand
och livets stora äventyr.
När planet sänker sig
och jag ser broarna
och de gulbruna låghusen
från sent fyrtiotal
blir jag alldeles varm
och förflyttas till
mitt barndoms land.




Fri vers av Bo Scharping
Läst 281 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-10-31 07:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bo Scharping
Bo Scharping