Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Till pojken som var så rädd"


Invid trygghetens lampfot




Gasbindorna
ligger blinda.

Väntande
på den som
behöver dem


Ett barn som lekte
i sitt sovrum

När en raket slog ned
i ett bostadsområde.


Nu på slingrig skogsväg
med skranglig
cykel hankar sig fram.

Nyopererad och så glad
att leva bland skogssjöarnas
glittrande Landskap.

Kliande sig så lycklig
På sitt åtstramande
bandage

Men så rädd att somna in och
vakna upp till en Mardröm.

Eller till tjutande
Brandlarm mitt
I natten.

Vid en förläggning
som är deras tillfälliga
Hem.

Människor från ett
Sönderbombat Land.

Vilande ut en stund
I fredens och ibland
avundens vackra
bortskämda Land

Han har redan bestämt
sig.


Att hatet aldrig skall få bo
I hans hjärta fastän
liten och rädd han är

För med hat i hjärtat
blir man aldrig lycklig.

Trampar vidare mot
sin vindlande framtid

Med den bruna gladans
nyfikna ögon. ..

vakande ovanför
. ..bland fria moln.






Fri vers av Sefarge VIP
Läst 423 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-11-17 20:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket bra!
2016-11-18

  Bossepoet från Österbotten
Något som
skrämmer
en saga
som fick
bli verklighet
Med hoppets
framtid orden
se dig aldrig tillbaka,
gnager i mitt minne.
2016-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP