Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


447.När vaknar upp rosorna II


Första klass.I det rymliga rummet satte sig
barnen på sina platser.Vid denna tid var en
första-klassare på väg till sin skola.
Försjunken i sina dagdrömmar,märkte hon inte
att sicksackgång till höger och vänster förvandlade
den kortaste vägen till den längsta.Plötsligt stannade hon.
Kastade en blick på skylten "Geleråttan",sköt upp dörren.

En försäljare med glada ögon log mot henne.
"Hej lilla vän!"
Flickan viftade med ögonfransarna.
"Hur mår du?"
"Det blir bättre så fort jag köper godis.",pep hon med tunn röst
och drog upp två tusen kronor ur fickan.

Hon lade dem på disken och uppgav,
"Tant Gun,jag vill köpa godis,mycket.En låda,nej två!"
Försäljaren flämtade.
"Varför vill du ha så mycket godis?"
Flickan blottade sina små tänder och sade,
"Jag vill bjuda mina nya vänner i skolan."
"Jaså!Är det på så vis?",sade hon långsamt med utdragen röst och
hennes ansikte blev ett stort utropstecken.
Med en lång nagel kliade hon sig i huvudet och fortsatte,
"Well,well!Jag förstår.Jag ger dig lite godis och resten
kommer att levereras sedan.Och nu ska du skynda dig till skolan."

Hon lade fem stycken geléskivor i en påse.Sträckte ut handen och
frågade försiktigt,
"Varifrån har du fått alla dessa pengar?"
"De låg på byrån."
"Vem var hemma?"
"Ingen!"

Flickan tackade och tog paketet.Drog ur en färgrik,
marmeladskiva och lade den i munnen.Bet med tänderna
och doften av mors läppstift penetrerade hennes näsborrarna.
Hon smaskade ljuvligt med tungan och gick ut ur butiken.
Snart var paketet tomt.Flickan skakade ut smulorna
från påsen på handflatan.Slickade dem och tog sedan ut
riktningen mot skolan.

Hennes tankar och känslor färgades i regnbågens färger.

f.f




Prosa (Kortnovell) av Lollitta VIP
Läst 361 gånger
Publicerad 2016-11-19 08:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lollitta
Lollitta VIP