Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rött, blått och lila

Det är det här man sa
du ska se, flicka lilla
En immig spegel i ditt tonårsrum

Du är 18 och du har tagit LSD
Men det räcker inte
när rött, blått och lila
inte tynar bort lika mirakulöst
som självbevarelsedrift

Det ömmar trots att du är
allt jag drömt om, visst är du
Trots att bitar ligger utspridda
överallt, igen

En hårtuss på ett sidenlakan,
en liten röst som värnar om glömska

Och du står halvnaken i regnet
skriker ut allt smutsvatten och saliv
"Julia, släpp in mig,
jag lovar att aldrig göra det igen"




Fri vers (Fri form) av sextonförevigt
Läst 350 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-11-20 05:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sextonförevigt
sextonförevigt