Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanningen fortsätter smida på sitt försvars-svärd

Vindarna hårdnar och motståndet
känns ända uti fingerspetsarna
yttrandefriheten håller verkligen
på att stramas åt ordentligt nu
och värre blir det med tidens gång
attacker på oliktänkande arbetar
för fullt och skjuter hatiska pilar
mot allt och alla som inte följer den
skrivna färdigformade agendan
detta beteende kallas enkelt för diktatur
men friheten äger en sådan kraft att
den aldrig kommer att vika sig för den
bara fortsätter smida på sitt försvars-svärd
täljer sina pilar vassare och gör sig
mer beredd än tidigare att agera emot
diktatoriska regler och dess tänkesätt
hör inte hemma i ett demokratiskt samhälle
måste känna av att det inte är välkommet!





mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-11-21 12:02



Bookmark and Share


  M M Mannheim VIP
Din text visar på att demokratin långsamt förvandlas en diktatur. En diktatur som Sverige en gång var med att få bort. Det är som om det är ett ständigt pågående cykler av diktatur och demokrati och sen samma sak igen. Och mellan det så är det folket som kommer i kläm.
2016-11-21
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP