Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sen kväll

I natt stormar det ute
Trädens grenar vajar hjälplöst
Du trycker dig intill mig
Jag stryker din varma kind
I min närhet blir du aldrig frånföst
Jag älskar dig

Villkorslöst får du vila i mörkret
Vårt vardagsrum badar i ljus
Du ser mig i pupillerna
Jag besvarar din kärleksfulla blick
Det är stilla natt i vårt hus
Bland karamellerna och pastillerna
Går att skönja en hjärtformad sockerbit

Om vi hade vart ute nu
Hade vinden attackerat våra ben
Med sin isande kyla
Hade den trängt in i märg
Mellan solida väggar lider vi inga men
Vi lyssnar på vargarna yla
Under månens brinnande sken

Mina ögon blinkar tungt
Tröttheten gör sin entre
Under lädersoffans fyra ben
Ligger kattungen och trycker
Det brusar från tv:ns tittarsucce
Din kind är rödrosig och len

När stormen härskar utanför
Och vår kärlek råder innanför






Fri vers (Modernistisk dikt) av valpen
Läst 280 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-11-27 10:35



Bookmark and Share


  Robin V
Vackert skrivet!
2016-11-27
  > Nästa text
< Föregående

valpen
valpen