Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höst är här.

Aldrig mer i år kommer jag att kunna ligga på nattmörkt asfalt som fortfarande är varm efter dagens sol och fortfarande vara torr när jag ställer mej upp.
Aldrig mer i år kommer jag att försiktigt kliva i vattnet i sjön och skrika lite granna men ändå säga att ja, det är varmare än igår.
Aldrig mer i år kommer jag att sitta på pappas balkong med en färsk nyöppnad favorittidning och läsa och läsa tills orden i den tar slut och när jag sedan går in upptäcka att jag har märkliga ränder efter mitt linne på min hud.
Aldrig mer i år kommer jag att titta ut från mitt sovrumsfönster och nöjt konstatera att alla, JA ALLA träden ser levande, glada och Helt gröna ut.
Nej.
För nu är hösten här
och den sticker mej med med en gulorange lövruska i bröstet.

Så känns det bannemej.




Fri vers av Nattfjäril
Läst 312 gånger
Publicerad 2004-09-24 22:01



Bookmark and Share


  Jenny*
men jag tycker om din dikt också. Mycket känsla.
2004-09-25

  TINA.
Du får mig nästan att längta efter sommarn. Även om när den var här så längtade jag så efter vintern. Nej, nu ska jag vara lycklig över att kylan å allt det vackra har kommit.
2004-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Nattfjäril
Nattfjäril