Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Florentinsk renässans

Det var här allting började
för många år sedan.
Jag bländades av Lorenzo il Magnifico,
un uomo universale,
och den kultur han understödde.
Ett sken som aldrig upphört att fascinera mig.
Florens, renässansens centrum,
det moderna samhällets födelse,
en självständighetsförklaring
från kyrkans förlamande grepp.
Är det så att renässansen
är en mulåsna?
En kort tid av befruktning
mellan det hedniska
och det kristna,
som sjuder av liv
som växer och utvecklas
för att sedan dö
och gå skilda vägar.




Fri vers av Bo Scharping
Läst 284 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-12-01 11:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bo Scharping
Bo Scharping