Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lucka 12 av 4. Denna "julkalender" skrivs var sjätte dag, till skillnad från Nanna Xs traditionellt upplagda mysterium...


när Trollet klätt ut sig till Tomte

 

 

När trollet klätt ut sig till tomte

 

och tomten klätt ut sig till troll

 

Då undrar en älva vid tolvtid :

 

Vem helst kommer glömma sin roll??

 

 

 

När granen klätts ut till Lucia

 

och grisen klätts in i stanniol

 

Då faller en stjärnsvärm längs skorsten

 

Kalendern blir full av små hål

 

 

 

När stegen klätt upp sig till trappa

 

och Askungen dansar på slott

 

Då trippar blå prins ned till köket

 

där saffranslös deg smakar gott?!

 

 

 

När pepparkak fått kardemumma

 

och curry klätts om till kanel

 

Då bakas av gubbar med kummin

 

Måntro etiketter satts fel?!

 

 

 

När vättarna skriver på datorn

 

och tvätten har hängt sig på tork

 

Då visar sig 3-hatt på TV

 

och fångar i nätet...? ...gott folk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 377 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-12-12 20:44



Bookmark and Share


  Anya VIP
Vilken härlig text. Ett fint gung i den och innehållet får mig att le. Du är sannerligen kreativ!!! Jaa vad är egentligen vad undrar jag...allt byter plats. Gillar!
2016-12-13

  TrollTörnTrappan VIP
Skrattspegel är ett passande begrepp!! Kul jul på dig mitt bland mörka burkar och slitsamma kalendrar!! Luckan kom sent emedan jag t-vättade extra många maskiner i förmiddags.


2016-12-12

  Nanna X
Haha tack för denna skrattspegel!
2016-12-12
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP