Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sagan om den Vinröda Vätten

 

 

Det var en gång en vätte som ville bli en tomte. Vättar var i regel grå, somliga väldigt blå, hade Jeanette läst i kalendern. Några få vättar var mörkt violetta, men ingen röd hade någonsin skådats. Därför höll grottgångarna på att rämna, när tokige vätten tillräckligt länge hade klätt sig i tomtemässig önskan. Efter hundra år trädde förvandlingen i kraft. Slott och stuga stod sprickfärdiga. Dock blev vätten vinröd, emedan hans dunkla natur trängde igenom det julröda. Jeanette trodde varelsen gick att dricka, likt björnbärsglögg eller dylikt. Sedermera blev vätten som uppslukad av jorden, ännu mer än han redan varit. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-12-15 06:56



Bookmark and Share


  Nanna X
Så kan det gå om man häller röd-vin vid ett vätteträd.
2016-12-15
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP