Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kunde ha varit en dröm, men är framfabulerad under uppvaknande, en bra bit ifrån den verkliga artisten (inklusive test där mitt beteende blev Swiss)


Sagan om den Wita Malmkvisten

 

 




Det var en gång en svensktopp i Schweiz, som jag mötte Siw på. Hon hade sitt mest naturliga leende påkopplat; fick mig lika lycklig som underlägsen till mods. Man kunde lätt fallit ned från alphöjden - om ej de schweiziska soldaterna hållit fridfullheten i schack.
Katedralklockorna uppfostrades självständigt. Såvitt Malmkvist visste var guldspiror dubbelt dyrare än fjällbjörkars ben. Emellertid från snöklädda kvistar sjöng vårfåglarna redan. Vi gick in på randiga fiket. Siw beställde sin jazz-mazarin; jag tog chokladrutor som medicin. Tjocka skivor av skratt stockade sig allvarligt. Tyska tänder blandades med franska tungor, raspade mellan borden. Timtäljaren satt tyst inför Sekundsniderskan.

 

 

 

 




Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 336 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-12-19 21:52



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Hoppas de funkar för dig också ;-) När jag var sex år och fick provlyssna mammas EP-skivor med Malmkvist m.fl... så skulle jag äta penicillin för första gången. Emellertid gick den bara ned i mig om man krossade tabletterna och gav mig choklad i samma veva :-) Kanske var kravet dessutom att jag fick fortsätta spisa plattorna?!
2016-12-22

  Anya VIP
Måste tametusan testa de däringa chokladrutorna som medicin. En härlig berättelse i din personliga stil.
2016-12-21

  TrollTörnTrappan VIP
Oz!
Ordet "schlager" tog jag märkligt nog ej med här...
2016-12-20

  objekt3
Å
2016-12-20
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP