Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En julvers

angel's dust

glitterklister rinner mellan kärl och bonad

julen kommer över vidderna

som en hårt flätad korg

Mor gör julgrisar av sprängdeg & halmstrån

sätter lustiga tändhattar på 

allt vibrerar av instängt ljus

i spiltan stampar Frid, Ro & fölet Nära

otåligt ser de genom gliporna

hur stjärnans vita ljus

delar sig i färger och 

plötsligt återfamnas

liksom alldeles självklart




Fri vers (Fri form) av Tomas Söderlund
Läst 393 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-12-22 16:32



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Nu ska vi ha julefrid-medan knogarna vitnar!
2016-12-25

  Nanna X
Lugnet i stjärnsmällens orkanöga...
2016-12-23

  TrollTörnTrappan VIP
Jodå, "glitterklister" fångar det mesta i ett begrepp!
2016-12-23

  TrollTörnTrappan VIP
Känner friden och stressen, myspyset och stridigheteterna, i samma gnistrande paket!
2016-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund