Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lucka 24 av 4. Denna "julkalender" skrivs var sjätte dag, till skillnad från Nanna Xs traditionellt upplagda mysterium...


Vad Vet Stormvindar Om Julafton??!?

 

 

Vad vet dockor i paketen?

 

Vad vet stjärnans uddar sju?

 

Vad choklad vet där i asken?

 

Om att julafton är nu!

 

 

 

Anar ugglorna i mossen?

 

Hur kan harar ha ett hum?

 

Vad vet grävlingar kring husen?

 

Om hur julen fyller rum!

 

 

 

Vad hör vindarna som stormar?

 

Vad ser regn från väst och öst?

 

Vad vet vinter - vad vet sommar?

 

Om vår högtids stilla tröst!

 

 

 

När vet vättarna i grottan?

 

Vem vet älv-välvd bakom fur?

 

Hur vet tomtarna på berget?

 

Om att männ'skan firar jul!

 

 

 

Skönjer ögon av korinter?

 

Anslår musfällor från ost?

 

Tolkar blod längs labyrinter?

 

Att ej grisar äter prost!

 

 

 

Vem vill meddela sin måne?

 

Vem törs framföra till Mars?

 

Ja, hur julen finns för alla?

 

Mitt i vintergatans krasch!

 

 

 

Vad vet barnet här om Jesus?

 

Vad vet Jävulen om skam?

 

Vad vet somliga på Jorden?

 

Om att tomten hittar fram!

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-12-24 10:11



Bookmark and Share


  Nanna X
Tack för ljuvliga juliga rim och god jul!
2016-12-24

  Anya VIP
Härlig rytm och ett juligt innehåll. Hoppas tomten hittar fram till alla barn...som firar idag.
2016-12-24
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP