Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ibland kallas det jul

i julpyntade fönster speglas även ensamheten

inifrån köket råder julfrid

men sett från vägen utifrån tänker jag på alla dem

som julen inte riktigt når

 

den här morgonen är även deras

annandagen då morgonen vaknar till en begynnande västkuststorm

en påminnelse om dem som ännu inte fått värmande gröt

eller tid då någon lyssnar



tomten klär av sig sina grå vadmalskläder

och sträcker ut sig på verandan


det finns droppar av regnvatten på hans bröst

de skimrar som pärlor i gryningsljuset


han målar våra önskningar och gömmer till ett annat år

 

ber oss att veckla ut julklappspappren igen

och slå in något vi vill ge bort

 

så kan han ta en ny vända på annandagen

och låta fler får en hälsning

låta julglansen glimma i deras ögon

 

i julpyntade fönster speglas även ensamheten

 

som en påminnelse om alla dem

som julen når först idag

 

och jag vet bara att tomten färdas på sin spark idag

trotsar almanackans dagar

och fortsätter sitt kall även idag

och vi låter vår jul vila

medan altflöjten spelar en julhymn

och andetagen däremellan drar in frostig luft i våra lungor

 

© Birgitta Wäppling, 26 december 2016




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 544 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-12-26 09:19



Bookmark and Share


  walborg
Varmt tack
2016-12-28

  Änglaögon
Tankeväckande rader.
2016-12-27

  Larz Gustafsson VIP
Själv avstår jag totalt från julfirande.
2016-12-26

  Hopp-san
Du ser och sätter ord på det - fint formulerat.
Kampen att vara någons tomte fortsätter


2016-12-26

  Hopp-san
Du ser och sätter ord på det - fint formulerat.
Kampen att vara någons tomte fortsätter


2016-12-26
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP