Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Efterspel

ibland flödar det långsammare

från hågkomsters reservoar

 

känn hur reminiscensen försiktigt håller sig kvar

avvaktande våra rörelser, 

hur den klamrar sig fast

i vattenbrynet

 

se hur huskroppar reser sig mot himlen,

hör deras puls lyssna vid våra tinningar

 

och stadens själ vaknar,

låter sitt minspel ta form

 

får varje ton

att dröja sig kvar

 

© Birgitta Wäppling, 28 december 2016




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-12-28 09:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du levandegör staden, ger den en kropp och även musikalitet. En spännande text, där "varje ton" dröjer sig kvar.
2017-01-02

  Göran P Rödholm
Någonting skimrande över detta, minnet i början och uppvaknandet på slutet. Tilltalen "känn" och "se" är fina, flyttar läsaren in i dikten.
2016-12-29
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP