Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Valnöten

finns det något träd som grenar sig som valnöten,
så effektivt, så tätnande i luften?
som en mästare i att vika undan från sig själv
och inte gå i vägen för sin avsikt

men i virket är mönstret utan linje,
en dans av tvekan
som träds djupt i kärnveden.




Fri vers (Fri form) av Tomas Söderlund
Läst 351 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-12-28 17:27



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Växer gott om val på det trädet...? Vansinnigt klar vision hur "vika undan från sig själv" just för att hålla sin avsikt obehindrad!?! likt ett målmedvetet testande...
2017-01-08

  Gunwale VIP
Ett träd med hemligheter, kanske! (Och jag kan inte låta bli att tänka på att nöten också är som en liten hjärna ...)
2016-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund