Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Riktmärken

annortids flyttades pjäserna

men spelplanen förblev vår

 

löparna närmade sig sina torn

och raden av bönder

som försvarade sin drottning

 

gränslinjen blev en annan

 

                        *

 

timmar senare fäster himmelens penslar

grå stråk över nyåret

som för att inrama frosten och liknelserna

 

men vi vet att genomskåda

färger som blandats ett solkigt år

 

stjärnor som faller denna kväll vågar hoppas

de omåttliga tyngderna som vilar över världen

tillåts lyfta en smula

de omättliga korparna stillnar

 

vindarna mojnar och avger sina löften

som flyger i omloppsbana

 

som obevekliga korn

genom världsalltets vener

 

©  Birgitta Wäppling, 31 december 2016

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 510 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-12-31 09:16



Bookmark and Share


  Jeanne-Marie VIP
Mycket fin. Vi är väl alla som schackpjäser, och följer våra mönster. Det fanns ju bra saker med 2016, även om det anses som ett solkigt år av många. Gott Nytt År.
2016-12-31
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP