Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barfotavandring med Borges

bladskallror

bakom namnet dväljes namnlösheten
idag har jag känt tyngden av dess skugga
vila i min rörelse, min darrning och mitt knäfall

en fågel sover, håller fast i
grenen från ett träd där du och jag är rötter
den drömmer världen blå, en gåtfullhet
som orden drunknar i

om tusen år ska någon vakna upp
med drömmen om en silverfattad spegel
kvar i sina slutna, öppna händer
och det som var mitt namn
på dina läppar
stelnat till en krusning över glaset

det runda, svala ljuset under ytan
blir vårt barn




Fri vers (Fri form) av Tomas Söderlund
Läst 308 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-01-06 19:36



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Skönt skaller-speglat - tycks röra sig kring temat att gripa och/eller falla... med gemensam nämnare RÖTTER som liksom "fallit ned" men alltjämt griper fast?!
2017-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund